Важливо прийняти той факт, що піт – це природний процес нашого тіла, який допомагає регулювати температуру. Якщо ви хочете позбавитися підвищеного потовиділення або неприємного запаху поту на одязі, можна спробувати деякі народні методи.

Один з українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками, зібрав у збірку найкращі поради щодо "знищення" запаху поту.

Пробіжка, фото: mixsport
Пробіжка, фото: mixsport

Причини неприємного запаху поту

• Деякі харчові звички. Вживання гострих приправ, цибулі, часнику, алкоголю, кави здатні спровокувати неприємний запах при потовиділенні. Вони можуть проходити через потові залози і виділятися разом із потом.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

• Недотримання правил гігієни. Неправильний догляд за тілом може спричинити накопичення бактерій на шкірі.

• Носіння синтетичного одягу. Такий одяг не пропускає повітря і не вбирає вологу, що створює умови для розмноження бактерій на шкірі.

Запах поту
Запах поту

Як позбутися поту та неприємного запаху народними методами

Для боротьби з неприємним запахом та контролю потовиділення можна скористатися народними засобами.

Сода. Фото: скрін youtube
Сода. Фото: скрін youtube

Паста із соди

Змішати 1 чайну ложку соди із невеликою кількістю води, щоб утворити пасту. Нанести пасту на чисту шкіру під пахвами та залиште на 10-15 хвилин. Потім змити теплою водою. Сода може допомогти вбити бактерії, зменшити потовиділення та неприємний запах.

Окріп

Це природний антиперспірант, який може допомогти зменшити потовиділення. Потрібно нанести трохи свіжого окропу на шкіру під пахвами та дати висохнути перед одяганням.

Домашній дезодорант із лимонним соком

На 150 мл води додати 50 мл лимонного соку та 5-7 крапель ефірної олії чайного дерева. Антибактеріальні властивості засобу допоможуть позбутися надмірного виділення поту та запаху.

Трав'яна ванна

Взяти 1 склянку дубової кори, 1 склянку дягиля, 2 ст. листя волоського горіха і м'яти. Залити суміш літром окропу та прокип'ятити протягом 5-10 хвилин. Процідити відвар і додати в наповнену водою ванну. Додатково можна використовувати ефірні олії чайного дерева, грейпфрута, евкаліпта чи лаванди. Рекомендовано приймати таку ванну протягом 30 хвилин та 2 рази на тиждень.

Одяг. Фото Freepik
Одяг. Фото Freepik

Одяг

Щоб менше потіти, рекомендується носити одяг із натуральних матеріалів, таких як бавовна або льон. Вони "дихають" краще і допомагають відводити вологу від тіла.

Нагадаємо, працюєте з 9 до 6 і ведете сидячий спосіб життя? Вам точно потрібно зробити це, поради для "офісників".

Раніше повідомлялося, що не варто відкладати в довгу скриньку: коли слід стерилізувати пухнастика.

Також, цього краще не робити – буде біда: чи потрібно включати бойлер на ніч і як краще заощадити на воді.