Проблема неприємних запахів, джерела яких можуть бути пов'язані зі щоденними звичками, харчовими уподобаннями та станом здоров'я, є досить поширеною.

Деякі з основних факторів, що впливають на запах тіла, можуть бути пов'язані з вибором матеріалів для одягу, дієтою та фізіологічними факторами.

Неприємний запах тіла / фото: depositphotos
Неприємний запах тіла / фото: depositphotos

Тканини та запахи

Мікроорганізми більш активно розмножуються на синтетичних волокнах одягу, що сприятиме посиленню запахів поту. На відміну від цього, одяг з бавовни має властивості, що уповільнюють розвиток бактерій і затримують піт усередині тканини, що знижує їх поширення.

Гостра їжа

Крім того, споживання гострої їжі, а також хрестоцвітих овочів може впливати на аромат поту. Багато м'яса також можуть залишити свій відбиток на запаху поту. Простий спосіб обійти цю проблему – варити овочі або зменшити кількість м'яса у раціоні.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Стрес

Стресовий стан людини може стати причиною посиленого потовиділення через апокринові залози, що сприяє розмноженню бактерій і створенню характерного запаху.

Захворювання фолікулів

Певні захворювання волосяних фолікулів можуть бути ще однією причиною посилення запаху тіла. Ці інфекції вимагають своєчасного лікування, щоб уникнути погіршення проблеми.

Неприємний запах тіла / фото: depositphotos
Неприємний запах тіла / фото: depositphotos

Апное

Нарешті, апное уві сні, у якому виникає тимчасове припинення легеневої вентиляції, може спричинить змін у запаху з рота у зв'язку з особливостями дихання уві сні.

Розуміння факторів, що впливають на запах тіла, допоможе вам краще керувати цими аспектами та забезпечувати підтримку свіжості та комфорту.

А ми нагадуємо, зняв калоші і замерзло, як від сиру з пліснявою: терміново позбавляйтесь неприємного запаху від взуття

Раніше наш портал повідомляв про чари в кожному запаху: створіть вдома різдвяну атмосферу за допомогою цих ароматів

Вам буде цікаво дізнатися,запотівають вікна в машині? Декілька порад, як це виправити і не допустити