Деякі страви можна їсти холодними, інші потрібно лише гріти. Це не тільки не смачно, а й не корисно.

Лікарі виділили 5 категорій продуктів, які краще не вживати холодними.

Шкідливі сніданки, фото з відкритих джерел
Шкідливі сніданки, фото з відкритих джерел

Їжа з білками.

Яйця, риба та м'ясо майже не засвоюються у холодному вигляді. Тому вживання таких продуктів може призвести до зайвої ваги та проблем зі шлунком.

Червоне м'ясо

Такий продукт взагалі важкий на шлунок, а холодному вигляді тим паче. Вживаючи його холодним можна отримати навантаження на травну систему.

Популярні новини зараз
Щомісяця мінімум 450 грн: кому ПФУ виплатить допомогу Документи, відстрочка та ВЛК: у Раді розповіли, як у травні 2025 року зміняться правила мобілізації Штрафи від ТЦК: ухилянтів розводять на гроші користуючись страхом та необізнаністю Більше не безкоштовно: Ощадбанк вигадав нові способи брати гроші з клієнтів
Показати ще

Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ
Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ

Їжа, смажена на олії

У холодному вигляді жири не розщеплюються, що створить навантаження на печінку, а також створить додаткові проблеми зі шлунком та підшлунковою.

Смажена картопля, скріншот: YouTube
Смажена картопля, скріншот: YouTube

Супи

Якщо в них містяться тварини, що важко перетравлюються, білки. Але це стосується лише традиційних гарячих супів. Не стосується це окрошки, гаспачо та інших перших страв, що подаються холодними. Крім того, це не поширюється на супи, що варилися без бульйону тварини.

Курячий суп з яйцем, скріншот: YouTube
Курячий суп з яйцем, скріншот: YouTube

Суміш холодних та гарячих складових

Такі поєднання притуплюють почуття ситості та можуть призвести до переїдання.

У охолодженому вигляді можна їсти: буженину, печінковий торт, тушковану капусту, рибу в паніровці та клярі.

Нагадаємо про небезпеку сну при світлі: як лише одна ніч перед телевізором може зашкодити здоров'ю.

Раніше ми повідомляли, що зниження тиску, сон та шлунок: 5 рецептів чаю для покращення здоров'я.