Кардіологи розповіли, які популярні та доступні крупи потрібно їсти тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою. Про це йдеться у матеріалі "ТСН".

Гречана та пшоняна каші - доступні та популярні страви. Але це не єдина їхня перевага. Ці крупи позитивно впливають на організм та допомагають підтримувати здоров'я серця та інших органів.

Гречана каша. Фото: youtube
Гречана каша. Фото: youtube

Гречка містить у собі багато заліза, яке допомагає налагоджувати нормальну роботу судин та серця. Також у крупі є рутин. Ця речовина допомагає знизити ризик патологічних захворювань серця та зміцнює судини. Крім того, гречка може знизити рівень так званого поганого холестерину.

Регулярне споживання гречаної крупи корисне тим, хто має проблеми з кишечником. Продукт містить клітковину і крохмаль, тому допомагає впоратися із запорами та метеоризмом.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Пшоняна каша, скріншот з відео
Пшоняна каша, скріншот з відео

Пшоняна каша багата на калій та магній, тому благодійно впливає на серцево-судинну систему. Ця проста страва здатна зміцнити судини та нормалізувати серцевий ритм.

Пшоняна каша повинна бути в раціоні ще й тому, що здатна уповільнити процеси старіння шкіри, а також корисна для здоров'я кісток, волосся та нігтів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, огіркова "терапія": від яких хвороб може врятувати популярний овоч.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, у вас точно буде рак, якщо ви питимете таку воду: перегляньте вживання інакше не оберетеся біди.