Новорічний стіл багатий на калорійні страви, які сильно виснажують організм, а також можуть призводити до печії, здуття, сонливості та втоми. Щоб пережити свята без шкоди для організму, слід дотримуватись кількох правил. Про це пише в Instagram нутриціологиня Галина Терновик.

Переїдання за новорічним столом - проблема, з якою стикався щоразу. Таке навантаження на організм не принесе користі. Щоб пережити свята, експерт радить дотримуватись кількох правил.

Новорічний стіл, скріншот з відео
Новорічний стіл, скріншот з відео

Насамперед категорично не можна голодувати і чекати на святковий стіл. 31 грудня, як і інші дні, має бути повноцінний сніданок та обід.

Застілля зазвичай не минає без вживання алкогольних напоїв, тому рекомендується випивати багато води. Ідеальний варіант – на 1 келих спиртного 1 склянку води. Це допоможе організму з утилізацією алкоголю. На соки чи солодкі напої краще не налягати.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Новорічний стіл, скріншот: Youtube
Новорічний стіл, скріншот: Youtube

Під час застілля можна прийняти травні ферменти, які допоможуть уникнути надмірного навантаження на шлунок. Також приблизно за пів години до того, як сідає за стіл, можна випити сорбент. Це допоможе полегшити роботу печінки.

Серед іншого рекомендується скоротити час застілля. Сидіти за столом 2-3 години – серйозне навантаження для травної системи.

Раніше портал Знай повідомляв, цей салат заборонено ставити на новорічний стіл: українців закликають відмовитися, щоб не провести ніч у лікарні.

Також наш портал інформував, популярний новорічний делікатес може завдати шкоди здоров'ю: у чому полягає небезпека.

Крім того, ми писали, багато навіть не підозрюють: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період.