У зимовий період зазвичай знижується споживання свіжої овочевої продукції через сезонне подорожчання. Люди переходять на консервацію, якою запаслися з літа. Втім, регулярне вживання такої їжі є небезпечним, пише ua-vestnik.

Зима - зоряний час для овочевої консервації, якою передбачливі господарі запасаються ще з літа. Свіжі овочі з'являються в раціоні набагато рідше, оскільки багатьом їх складніше собі дозволити.

Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua
Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua

Дієтологи попереджають, що консервовані овочі може і порадують смакові рецептори, але не більше. Від такої їжі більше шкоди, ніж будь-якої користі.

Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібної кількості клітковини. Однак у них багато солі, надлишок якої загрожує не найкращими наслідками для організму.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Консервація, скріншот: Youtube
Консервація, скріншот: Youtube

Це не означає, що консервацію не можна їсти. Головне – щоб вона не становила основу раціону та поєднувалася з іншими корисними продуктами.

Фахівці зазначають, що здоровіша альтернатива консервації - заморожені овочі. Їх можна заготовляти з літа, а взимку тішити себе, додаючи до різних страв.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Також наш портал інформував, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Крім того, ми писали, хитрощі зберігання овочів для міського жителя: прості правила на випадок відключення електрики.