Електрочайники – незамінний предмет у нашому побутовому арсеналі, але останні дослідження попереджають про потенційні ризики, пов'язані з використанням пластикових електрочайників.

Експерти молекулярної цитогенетики з Інституту експериментальної медицини піднімають тривожний прапор: під впливом тепла ці пристрої виділяють отруйні речовини, включаючи бісфеноли.

Здоровий сон, скріншот: YouTube
Здоровий сон, скріншот: YouTube

Ці компоненти, що тривалий час присутні у виробах із пластику, навіть у невеликих дозах можуть серйозно вплинути на наш організм. Увага вчених зосереджена на тому, що бісфеноли, які потрапили в організм, можуть спровокувати різні захворювання, включаючи рак, починаючи з розвитку плода в утробі матері та до старечого віку.

Згідно з дослідженнями, навіть незначна кількість цих речовин, які потрапили в організм через їжу або напої, може спричинити епігенетичні зміни, які переносяться через кілька поколінь. Це важливо не лише для нас, а й для майбутніх поколінь.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Накип у чайнику. Фото: скрін youtube
Накип у чайнику. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, звернена увага на ці аспекти особливо важлива для жінок. Організм чоловіка може очищатися від впливу отруйних речовин з часом, тоді як жіночі яйцеклітини, якщо зазнали впливу, можуть зберегти сліди цього назавжди.

Ці дані спонукають замислитись про безпеку пластикових електрочайників та їх вплив на наше здоров'я, виділяючи актуальну проблему, яка потребує уваги з боку споживачів та виробників побутової техніки.

Вам слід дізнатися, що рівно, швидко та надійно: легендарний лайфхак для прасування з TikTok

Також портал Знай.ua писав, 8 кімнатних рослин, які позбавлять вас від конденсату на вікнах, поєднайте приємне оку з корисним для дому

Нагадаємо, чому організм просить солодке в холодну пору року: МОЗ поділилося порадами