Погана якість водопровідної води може викликати негарні жовті розводи та іржу на унітазі, і побутова хімія часто не справляється з цією проблемою. Однак звичайні народні засоби виявилися чудовими помічниками.

Щоб приступити до чищення унітазу, спочатку захистіть руки і знайдіть щітку з грубими ворсинками. Досвідчені господарки виділили декілька потужних засобів, які допоможуть вирішити цю проблему.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Перший спосіб - лимонний сік та сіль. Ці інгредієнти слід змішати в рівних пропорціях до утворення густої пасти. Після цього нанести її на уражені ділянки, залишити на частину і почистити щіткою.

Також у цій справі допоможе білий оцет. Його слід просто нанести на іржу, залишити на пару часток та змити. Харчова сода і перекис водню теж працюють – змішайте їх до утворення пасти, нанесіть, залиште не деякий час і протріть ганчіркою.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Якщо ви все ж таки вирішили використовувати хімію, майте на увазі, що вона ділиться не кілька видів. Наприклад, абразивні порошки добре видаляють тільки свіжий бруд, але можуть залишити подряпини на унітазі. Лужні засоби не здатні прибрати сильні забруднення і мають виражений запах, а от кислотні засоби дозволять позбавитися навіть старої іржі, але вважаються дуже небезпечними для шкіри.

Нагадаємо, майстер залишиться без грошей: як ефективно почистити конфорки газової плити.

Раніше ми писали про те, як врятуватися під час нападу гикавки: елементарні прийоми, які точно спрацюють

Як повідомляв Знай.ua, справа не тільки в теплому одязі: поради, які допоможуть не замерзнути на вулиці взимку