Дуже велика проблема, коли взуття дуже подобається, але тисне та натирає. У більшості випадків - потрібно купувати нову пару, щоб не зіпсувати шкіру та стопу. Тим не менш, як показує практика, іноді не надто зручні черевики можна розтягнути та підігнати по нозі. Головне – знати, як це зробити.

Цього разу нашу увагу привернули цікаві поради одного з українських блогерів, котрий розповів, як розтягнути тісне взуття.

Взуття Фото: скрін youtube
Взуття Фото: скрін youtube

Як розтягнути взуття, не зіпсувавши улюблену пару

Так, реально, але є нюанси. Якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як швидко розтягнути тісне взуття, врахуйте, що зробити черевик ширшим набагато легше, ніж збільшити його в довжину. Тому якщо куплена пара виявилася вузькою, ситуацію можна спробувати виправити досить просто та бюджетно.

Взуття Фото: скрін youtube
Взуття Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Однак якщо ви промахнулися з розміром, і тепер намагаєтеся зрозуміти як розтягнути взуття на розмір більше, будьте готові до того, що доведеться купувати нову пару. Безумовно, практично будь-який матеріал можна зробити м'якшим і, за рахунок еластичності, просто розтягнути до потрібного вам розміру.

Однак не забувайте, що будь-яка тканина має межу еластичності і далеко не кожну пару можна збільшити на розмір і більше.

Взуття. Фото: скрін youtube
Взуття. Фото: скрін youtube

Найбюджетніші способи розтягнути взуття

Найпростіший варіант – окріп. Поставте черевики в таз і обдайте гарячою водою зсередини. Як тільки вони охолонуть, надягніть на ноги і походьте в них по квартирі кілька годин, в ідеалі – до висихання. Метод простий і досить дієвий, проте врахуйте, що таким чином ви можете розтягнути черевики або туфлі в ширину, але вам не вдасться збільшити взуття в довжину.

Також можна розтягнути взуття за допомогою води. Всередину тісної пари наливаємо рідину таким чином, щоб матеріал повністю змочили. Надягаємо мокрі черевики і не знімаємо до повного висихання.

Спирт сприяє розм'якшенню шкіри, тому такий спосіб ідеально підійде, якщо вам тиснуть шкіряні черевики. Матеріал стане м'якшим, і взуття розійдеться як у довжину, так і завширшки. Безперечно, ви не збільшите пару на два розміри, але розтягнути туфлю на половину розміру можна просто.

Нагадаємо, просто їжте це пару разів на тиждень і поганий холестерин не страшний: українці отримали важливу пораду.

Раніше повідомлялося, прибираєте, але пилюка нікуди не йде? Головні причини, чому так відбувається.

Також, навіщо сіль кидають в унітаз? Дивна "звичка" має свою користь.