Скляні форми для запікання дають можливість не тільки смачно приготувати страви, а й красиво подати їх на стіл, не перекладаючи в інший посуд. Втім, згодом на поверхні з'являється нагар та неприємні плями, які непросто відмити звичайними засобами.

Вирішити проблему можна без агресивної та недешевої хімії, використовуючи підручні засоби, які знайдуться в кожному будинку, пише obozrevatel.

Форма для запікання. Фото: скрін youtube
Форма для запікання. Фото: скрін youtube

Звичайний засіб для миття посуду не завжди дозволяє досягти потрібного ефекту, особливо якщо йдеться про нагари на скляних формах для запікання. Однак це не означає, що треба бігти та витрачати гроші на спеціальну хімію. Господарки радять застосувати одну із трьох хитростей.

Хитрість №1

Кукурудзяний крохмаль, оцет та воду змішайте по одній чайній ложці, щоб вийшла густа паста. Засіб потрібно нанести на форму для запікання та забути про неї на 10 хвилин. Після цього м'якою щіткою протерти поверхню та сполоснути у теплій воді. Посуд засяє як новий.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Форма для запікання. Фото: скрін youtube
Форма для запікання. Фото: скрін youtube

Хитрість №2

Нагар пропаде як за помахом чарівної палички, якщо посипати форму содою, додати трохи миючого засобу і залити все водою. Нехай посуд постоїть хвилин 20, а потім його потрібно протерти губкою.

Хитрість №3

Зубна паста допомагає не тільки ефективно очищати нашу порожнину рота, але і в деяких випадках посуд. Засіб потрібно нанести на форму для запікання, а потім ретельно попрацювати щіткою. Після цього форму слід помити миючим засобом та висушити.

Раніше портал Знай повідомляв, прямо як нові: як наточити леза блендера — вам знадобиться яєчна шкаралупа і кілька секунд.

Також наш портал інформував, ви задихаєтеся щодня і не здогадуєтеся: 5 помилок прибирання, які роблять багато будинків.

Крім того, ми писали, ваші ніжки будуть у комфорті: як розтягнути взуття, якщо не вгадали з розміром.