Дуже важливо знати, в чому і скільки можна зберігати чай на кухні, щоб довго зберігав свій аромат.

Адже не завжди картонні, паперові та металеві ємності зберігають корисні властивості чаю та запаху.

Червоний чай, скріншот з відео
Червоний чай, скріншот з відео

Про те, як правильно зберігати цей смачний напій необхідно розповідають на tea.ua. Найчастіше чай зберігають на кухні разом з іншою бакалією та продуктами.

Однак фахівці відзначають, що при цьому дуже важливо звернути увагу на наявність герметичної упаковки, відсутність перепадів температури, сторонніх ароматів, сухість і темрява.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Перш за все, чай потрібно розташувати якнайдалі від усього вологого, зокрема миття, а також від газової плити. Тому бажано виділити для нього окрему поличку або шафу з непрозорими дверцятами. А при пересипанні чаю вказати на тарі дату терміну експлуатації упаковки.

Чай, фото pxhere.com
Чай, фото pxhere.com

У чому зберігати чай?

1. Скляні банки. Скло захищає від вологи, а відповідно і від плісняви ​​та гнилі. Однак дуже важливо, щоб скляна ємність щільно закривалася, щоб чай не втратив свій аромат, смак та корисні властивості.

Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube
Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube

2. Вакуумні пакети та холодильник. Підходить для зберігання тайванського улуну, адже темні фенхуаншаньські та північнофуцзяньські сорти дуже чутливі до повітря. Цим видам чаю підходить лише герметична тара.

Термін зберігання чаю:

  • чорний та червоний чаї – від 1 до 2 років;
  • трав'яний чай – до 1,5 років;
  • зелений, білий, улун – від півроку до року;
  • жовтий чай від 3 до 5 років;
  • пуер - від 5 до 10 років.

Чорний чай. Фото: Youtube
Чорний чай. Фото: Youtube

Нагадаємо, що без світла та газу - можна вижити: крупи, які не вимагають усіх "благ" цивілізації.

Раніше ми повідомляли, що швидко біжіть до плити і перевіряйте: якщо ваша олія стоїть так, то ви в небезпеці.