Дуже важливо знати, в чому і скільки можна зберігати чай на кухні, щоб довго зберігав свій аромат.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАдже не завжди картонні, паперові та металеві ємності зберігають корисні властивості чаю та запаху.
Про те, як правильно зберігати цей смачний напій необхідно розповідають на tea.ua. Найчастіше чай зберігають на кухні разом з іншою бакалією та продуктами.
Однак фахівці відзначають, що при цьому дуже важливо звернути увагу на наявність герметичної упаковки, відсутність перепадів температури, сторонніх ароматів, сухість і темрява.
Перш за все, чай потрібно розташувати якнайдалі від усього вологого, зокрема миття, а також від газової плити. Тому бажано виділити для нього окрему поличку або шафу з непрозорими дверцятами. А при пересипанні чаю вказати на тарі дату терміну експлуатації упаковки.
У чому зберігати чай?
1. Скляні банки. Скло захищає від вологи, а відповідно і від плісняви та гнилі. Однак дуже важливо, щоб скляна ємність щільно закривалася, щоб чай не втратив свій аромат, смак та корисні властивості.
2. Вакуумні пакети та холодильник. Підходить для зберігання тайванського улуну, адже темні фенхуаншаньські та північнофуцзяньські сорти дуже чутливі до повітря. Цим видам чаю підходить лише герметична тара.
Термін зберігання чаю:
- чорний та червоний чаї – від 1 до 2 років;
- трав'яний чай – до 1,5 років;
- зелений, білий, улун – від півроку до року;
- жовтий чай від 3 до 5 років;
- пуер - від 5 до 10 років.
Нагадаємо, що без світла та газу - можна вижити: крупи, які не вимагають усіх "благ" цивілізації.
Раніше ми повідомляли, що швидко біжіть до плити і перевіряйте: якщо ваша олія стоїть так, то ви в небезпеці.