Мед – натуральний корисний продукт, який користується неабиякою популярністю. Справжній натуральний мед має цілющі властивості та містить у складі антиоксиданти, які допомагають боротись з запаленням.

Щоб насолоджуватися смаком меду якомога довше, потрібно його правильно зберігати. У цьому допоможуть декілька простих порад. Про них розповіли на порталі Стіна.

Мед. Фото: Youtube
Мед. Фото: Youtube

Зберігаємо у темному місці

Мед краще зберігати у темному місці, тому, що сонячні промені здатні змінити його колір, смак та прибрати корисні властивості. До того ж під дією прямих сонячних променів він може змінити консистенцію.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Сухе приміщення

Мед здатен легко ввібрати в себе вологу з повітря, він гігроскопічний. Тара для його зберігання повинна бути герметично закрита, щоб жодна крапля вологи туди потрапити не змогла.

Мед з кульбабки. Фото: youtube
Мед з кульбабки. Фото: youtube

Найкраще підійде скляна, або пластикова. Метал заборонена для меду тара, адже мед вступає з ним в реакцію.

Температура зберігання

Оптимальна температура для меду від 18 до 20 градусів Цельсію. Якщо температура нижче, мед може загуснути, а якщо нижче – окислитись та втратити свої корисні властивості.

Чистота

Після використання меду слід впевнитись, що тара герметично закрита та чиста. Це допоможе уникнути потрапляння в мед сторонніх домішок. Кришку також після використання перевіряйте на наявність вологи, бруду.

Медовый спас: джерело: YouTube
Медовый спас: джерело: YouTube

Дотримуючись цих порад мед можна зберігати якнайдовше, насолоджуючись смаком та цілющими властивостями продукту.

Нагадаємо, портал Знай інформував, швидко біжіть до плити і перевіряйте: якщо ваша олія стоїть так, то ви в небезпеці

Раніше на порталі Знай повідомлялося, їсти можна не тільки після 18, а й навіть на ніч: ви примудритеся схуднути

Також, наш портал інформував, їжте і не хвилюйтесь за фігуру: дієтологиня розповіла, як прийти в форму після святкових застіль