Фахівці назвали найкращі продукти, які підходять для легкого перекушування на ніч. Звичайно, переїдати перед тим, як піти спати, не варто, але легкий перекус дозволити собі можна.

Перекушування перед сном, за словами експертів, допомагає підтримувати стійкий рівень цукру в крові. А якщо вибрати для цього ще й правильні продукти, вони запустять в організмі спалювання жиру і відновлення м'язів.

перекус
перекус
Рамблер.Женский

Найкращі продукти для перекусу на ніч:

1. Банани. Цей фрукт включає високі концентрації магнію і калію, що покращують стан м'язів. А коли м'язи перебувають у добрій формі, тіло не збирає жир.

2. Мигдаль. Велика кількість корисних жирів у мигдалі змушує організм при їхньому перетравленні тримати цукор у крові на одній позначці. Крім того, в мигдаликах та бананах є магній та триптофан, які допомагають розслабитися та заснути.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

3. Мед. Якщо пізно ввечері хочеться солодкого, то мед є найкращим варіантом у такій ситуації.

Домашній мед з меліси, фото YouTube
Домашній мед з меліси, фото YouTube

4. Вівсянка. Невелика порція сприятиме тому, що організм активніше виробляється серотонін. А це у свою чергу прискорює настання сну. Не забувайте, що повноцінний сон покращує метаболізм.

5. Ківі. Цей фрукт відрізняється високим вмістом клітковини та каротиноїдних антиоксидантів. Він покращує здоров'я травної системи організму, знижує інтенсивність запалення, знижує рівень холестерину.

Варення з ківі, скріншот: YouTube
Варення з ківі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, доякі квіти сприяють одужанню хворого: можна приносити, але варто бути уважними.

Раніше ми повідомляли про виразки та летальний кінець: чому не можна "перенасичувати" організм залізом.