Рослинна олія господині при приготуванні страв використовують практично щодня, це незамінний продукт на кухні.

Однак мало хто знає, як правильно його зберігати, щоб корисні властивості та смакові якості не випаровувались.

Олія соняшникова, фото telegraf
Олія соняшникова, фото telegraf

Правила зберігання олії досить прості, але головне – це просто не забувати про них. В першу чергу важливо знати, що цей продукт не любить світло, погано переносить зберігання на відкритій полиці, перепади температури та попадання кисню.

Як правильно зберігати олію

Відкриту пляшку соняшникової олії потрібно берегти від вивітрювання та окислення. Однак не все масло варто зберігати у пластиці, все залежить від методу виробництва.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Ідеальна температура для цього продукту - від 8 до 18 градусів тепла, але за мінус 3 воно також не зіпсується.

Соняшникова олія, фото takprosto
Соняшникова олія, фото takprosto

Найчастіше пляшку олії залишають біля плити, на підвіконні чи столі, але це груба помилка, адже через перепади температури та сонячних променів його термін придатності зменшується.

Також не варто зберігати олію біля спецій, де є відкриті банки або фасовані пакети з перцем, корицею та лавровим листом.

Найкраще місце - це темна шафка, де сухо і зберігається невисока температура.

Рослинна олія, скріншот з відео
Рослинна олія, скріншот з відео

Нагадаємо, що на собі краще не перевіряти: лікар розповів, що буде, якщо за раз вм'яти кілограм мандаринів.

Раніше ми повідомляли, що не тільки до шашлику: хитромудрі лайфхаки з кетчупом, які здивують кожного .

Так само стало відомо, що від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішим.