Після великого застілля залишається багато страв. Для господинь це, звичайно, радість – адже декілька днів не потрібно буде куховарити.

Однак деякі продукти та страви мають властивість швидко псуватись, навіть якщо на вигляд та на смак вони непогані. Про те скільки можна зберігати різні страви, розповіли в виданні "Порадниця".

Новорічний стіл. Фото: скрін youtube
Новорічний стіл. Фото: скрін youtube

Термін зберігання готових страв залежить від багатьох чинників:

Якщо страви зберігались 4-6 годин при кімнатній температурі, ризик отруєння підвищується. Гарячі страви повинні охолоджуватись якомога швидше. Наприклад, на балконі. Так їх строк зберігання стане вищим. Другі страви, чи закуски, краще зберігати у контейнерах, які щільно закриті кришкою. По-перше, не будуть обвітрюватись, а по-друге – не будуть контактувати з бактеріями, які зазвичай, потрапляють з відкритого повітря.

Закуска із крекерів / фото
Закуска із крекерів / фото

Готові м’ясні страви та м'ясо можна зберігати протягом 48 годин, страви з фаршу можуть зберігатись 24 години. Рибні страви можуть зберігатись у нормальному стані 36 годин, а відкриті консерви – 72 години. Перші та другі страви у холодильнику свої харчові властивості втрачають після 72 годин зберігання. Копчена ковбаса у холодильнику може зберігатись від 2 до 6 днів.

Холодильник. Фото: скрін youtube
Холодильник. Фото: скрін youtube

Якщо є потреба, залишки деяких страв можна покласти до морозильної камери, а потім розігріти. Робити це можна у духовці, або мікрохвильовій печі.

Нагадаємо портал Знай інформував, яблука допоможуть помідорам швидше дозріти, цибуля зіпсує картоплю: як правильно зберігати продукти в холодильнику

Раніше на порталі Знай повідомлялося, стане тільки гірше: продукти, які не можна їсти після бурхливого застілля

Також, наш портал інформував, копійчаний продукт замінить цілий вітамінний комплекс: зміцнить серце та захистить від болячок