Дотримуватись порядку на кухні, а особливо в холодильнику, дуже важливо. Від цього залежить не лише зовнішній вигляд, а й смакові якості вмісту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПри неправильній сумісності продуктів один з одним може скоротитися термін придатності. Тому, щоб не викидати куплене, варто пам'ятати про нюанси.
Деякі продукти категорично не можна зберігати поруч один з одним, а ось сирі овочі та фрукти краще взагалі перемістити в темне та сухе приміщення. Навіть якщо вам здається, що пара інтуїтивно підібрана правильно, ви можете помилятися.
Як правильно зберігати продукти в холодильнику
Банани, груші, абрикоси, яблука та картопля виділяють рослинний гормон – етилен. Він сприяє дозріванню. Однак інші продукти, що лежать поруч, наприклад, огірки, можуть через це зіпсуватися.
Яблука допоможуть незрілим помідорам швидше дозріти, проте сусідство яблук, груш та гарбузів може призвести до виникнення цвілі. Ананас дуже погано впливає запах авокадо.
Інжир, гриби, виноград та кукурудзу категорично не можна зберігати поряд із зеленою цибулею. Він також може спровокувати псування картоплі. Буряк, морква та цибуля через сусідство теж зіпсуються.
Зелень краще "розлучити" з усіма продуктами. Йдеться про петрушку, кроп і базиліку.
Нагадаємо, що від м'яса до стресу: що впливає на неприємний запах нашого тіла і як від його позбутися.
Раніше ми повідомляли, що не тільки помити, а й знезаразити: як правильно доглядати за кухонними дошками.