Буряк має безліч неймовірно корисних властивостей, що робить його незамінним продуктом у раціоні. Коренеплід багато хто вирощує на власних городах, але й купити його можна за прийнятною ціною. Які бонуси овоч дає організму, пише storinka.

Буряк може спокійно замінити цілий вітамінний комплекс. У коренеплоді є вітаміни групи В, А, РР, С, натрій, фосфор, кальцій, калій, марганець, залізо, йод, цинк, мідь та багато інших. Їсти можна не тільки сам плід, але й свіже листя, яке також принесе користь.

Буряк. Фото: скрін youtube
Буряк. Фото: скрін youtube

За словами дієтологів, регулярне споживання буряків дозволяє зміцнити серцево-судинну систему та зменшити ризик захворювань одного з головних органів людини. Крім того, коренеплід здатний виводити з організму шлаки та токсини.

Також є думка, що буряк у раціоні допомагає запобігти розвитку злоякісних утворень. Якщо онкологія вже діагностована, продукт здатний підтримувати організм, що проходить агресивну терапію.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Люди, які бажають позбутися зайвих кілограмів, також мають додати до раціону буряки. Овоч допомагає вгамувати голод, але при цьому має мінімум калорій.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, популярний новорічний делікатес може завдати шкоди здоров'ю: у чому полягає небезпека.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.