Якщо ви стали цікавитися довголіттям, слід знати думку лікарів і дієтологів, які не втомлюються повторювати про важливість овочів і риби.

Рослинні продукти є джерелом поживних речовин, одна з них важко витягти з овочів. Йдеться про жирні кислоти омега-3.

Вчені вже довели, що омега-3 захищають, зокрема, від хронічних захворювань, допомагаючи збільшити тривалість життя. Відомо, що більше цих кислот міститься у рибі. Дієтолог, доктор медицини Майя Феллер розповіла, що найкориснішими вважаються лосось, скумбрія, анчоуси, сардини та оселедець.

Феллер зазначила, що всі вони є основою раціону в так званих блакитних зонах, де багато довгожителів. Експерти з Американської кардіологічної асоціації радять їсти таку рибу не рідше двох разів на тиждень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

"Причина, через яку омега-3 пов'язана з довголіттям, полягає в тому, що вони задіяні в роботі багатьох систем організму, включаючи мозок, центральну нервову систему та здоров'я серця" – пояснила дієтолог.

Крім омега-3, така риба є джерелом білка та інших поживних речовин, включаючи селен (сприяє зниженню ризику серцевих захворювань, вікових когнітивних проблем і захищає організм від окислювального стресу), а також і вітамін D (знижує ризик раку).

Нагадаємо, чому ніколи не пізно кинути палити - що відбувається з організмом відразу через 20 хвилин після "відмови".

Раніше ми повідомляли, що солодкості, напої і навіть м'ясо: 6 продуктів, через які можна набрати вагу.