Гострий мед один із останніх трендів у соціальних мережах. Його користь підтверджують лікарі. Улюблений продукт з гостринкою може значно полегшити симптоми простуди. Про це розповіли в womansworld.

Гостра суміш готується з меду, перцю чилі, або пластівців каєнського перцю. Він дуже смачний, тому займає значне місце і на кухні. Але, окрім смакових якостей такий мед має цілющу властивість і допомагає здоров’ю навіть з далекосяжними наслідками.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

В ньому є два основних інгредієнти, кожен з яких має унікальну цілющу властивість.

Мед

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Мед відомий своїми корисними властивостями. В ньому є мінерали, антиоксиданти, пробіотики, ферменти, які допомагають зміцнити імунну систему та уникнути запалення в організмі. Окрім того, пробіотики полегшують роботу кишківника.

Мед. Фото: Freepik
Мед. Фото: Freepik

Перець

У перцю чилі ключовий елемент – капсаїцин. Він відіграє ключову роль у гостроті смаку. Окрім зігрівального ефекту він має і антиоксиданти у своєму складі.

Перець чилі
Перець чилі

Коли ці два інгредієнти поєднуються в одній страві – суміш чудово впливає на стан здоров’я. Така суміш допоможе уникнути окислювального стресу – пошкодження клітин.

Окрім того, визначна дія меду з перцем у лікуванні застуди та грипу. Гострий мед позитивно впливає на процес одужання, прискорюючи його в рази.

Нагадаємо портал Знай інформував, солодощі, напої та навіть м'ясо: 6 продуктів, через які можна набрати вагу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, популярний новорічний делікатес може завдати шкоди здоров'ю: у чому криється небезпека

Також, наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність