Китайські вчені провели масштабне дослідження, за результатами якого вдалося виявити неймовірну користь найпопулярнішого напою – зеленого чаю. Регулярне споживання зменшить ризик передчасної смерті, йдеться в журналі European Journal of Preventive Cardiology.

У ході масштабного експерименту було проведено спостереження за станом здоров'я людей, які регулярно п'ють зелений чай, а також тими, хто робить це рідше або не вживає цей напій.

Зелений чай. Фото: Знай.ua
Зелений чай. Фото: Знай.ua

Результати показали, що поціновувачі зеленого чаю мають шанс прожити довше. Даний напій знижує ризик смерті від інсульту на 20%, від серцево-судинних проблем – на 22% та на 15% від інших захворювань, зокрема онкології.

Зелений чай. Фото: Знай.uа
Зелений чай. Фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Такий лікувальний ефект пояснюється тим, що в зеленому чаї багато поліфенолів, які захищають клітини від пошкоджень і борються із запальними процесами в організмі. Подібний ефект має і чорний чай, але він слабший, оскільки більша частина поліфенолів у ньому руйнується в процесі ферментації.

Експерти наголошують, що при вживанні зеленого чаю може працювати накопичувальний ефект. Тобто чим більше напою в житті людини, тим більше користі для здоров'я.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, смак, за який платимо роками: ці продукти прискорюють старіння.