Незмінний делікатес на новорічному столі - червона ікра. Продукт має корисні властивості, але в ряді випадків може принести шкоду здоров'ю. Про це повідомляє портал woman24.

Новорічне гуляння складно уявити без ікри. Цей продукт вважається корисним і не дарма. Близько 30% від маси будь-якої риб'ячої ікри – легкозасвоюваний високоякісний білок, в якому є всі незамінні амінокислоти. У продукті багато вітамінів, які забезпечують правильну роботу всіх систем організму.

Червона ікра. Фото: Youtube
Червона ікра. Фото: Youtube

В ікрі містяться антиоксиданти, які відіграють роль захисників клітин від вільних радикалів, а отже, зменшують ризик онкології. Також ці речовини допомагають уповільнити старіння та зменшити запальні процеси в організмі.

За словами фахівців, користі від ікри чимало і вона обов'язково має бути в раціоні людини, а не лише у новорічному меню. Однак є нюанси, які перекреслюють усі відомі корисні властивості продукту.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Червона ікра. Фото: Youtube
Червона ікра. Фото: Youtube

Часто у магазині покупцям запропоновано продукт із високим вмістом солі. Також у ньому може бути цукор, консерванти та навіть барвники. Ці інгредієнти як мінімум підвищують калорійність ікри, а як максимум – завдають шкоди організму. Саме тому при виборі ікри слід звертати увагу на склад, ціну, а по можливості й на консистенцію, а також колір.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, багато навіть не підозрюють: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період.

Також наш портал інформував, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.