Існує хибна думка, ніби при тривалому стажі куріння вже немає сенсу кидати цю шкідливу звичку, бо здоров'я змінити не вийде.

Однак насправді ніколи не пізно позбавитися тютюнової залежності, адже організм починає відновлюватися вже з перших хвилин.

Куріння. Фото: скрін youtube
Куріння. Фото: скрін youtube

Згідно з даним Центру громадського здоров'я, ось що відбувається після останньої викуреної сигарети — вже через 20 хвилин у вашому організмі нормалізується тиск і пульс; через 12 годин у крові буде знижено рівень чадного газу, а через два дні зникне нікотин.

Найголовніша подія відбудеться за рік. Тоді ризик смерті від серцево-судинних захворювань буде зменшено вдвічі.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Тож безпечного рівня куріння не існує. Шкода завдають як звичайні сигарети, і їх альтернативи, навіть якщо вживати іноді.

Адже ця шкідлива звичка може спричинити чимало небезпечних хвороб, серед яких рак, серцеві напади та інсульти, хвороби дихальних шляхів, безпліддя тощо.

Куріння заборонено - фото migrant.biz.ua
Куріння заборонено - фото migrant.biz.ua

Пасивне куріння також небезпечне. До того ж батьки, що палять, підвищують ризик тютюнової залежності у своїх дітей у 7 разів!

Отже, кинути курити варто у будь-якому віці заради власного здоров'я та майбутніх поколінь. Адже організм ніколи не пізно почати очищати від тютюнової отрути!

Нагадаємо, замучила сильна печія: позбавляємося дискомфорту без ліків

Як повідомляв "Знай.uа", будете свіженькими, як огірочки: вчені розповіли, який сніданок врятує від похмілля

Знай.uа писав, стане в нагоді в новорічну ніч: як позбутися сонливого стану без сну