Каші заведено вважати поживною та корисною стравою, багатою на мікроелементи та інші важливі речовини. Втім, не всі види круп є корисними і навіть безпечними для організму. Про це пише портал pixelinform.

Не всі каші позитивно впливають на організм при регулярному вживанні. Дієтологи рекомендують перевірити раціон та звести до мінімуму вживання деяких видів круп.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Так, до шкідливих каш належить манка. Вона є перемеленою пшеницею і на 70% складається з крохмалю. Користі від такої страви немає, а шкоди більш ніж достатньо.

За словами експертів, щоденне вживання манки змушує організм посилено виробляти інсулін, що може спричинити розвиток цукрового діабету.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Каша швидкого приготування. Фото: скрін youtube
Каша швидкого приготування. Фото: скрін youtube

Також до шкідливих каш відносять вівсянку швидкого приготування. Справа в тому, що такий продукт не містить поживних речовин і вживання у великій кількості загрожує проблемами зі здоров'ям. Наприклад, можуть розвинутися діабет, серцево-судинні захворювання. Також є ризик набрати зайву вагу, яка надалі загрожує безліччю інших проблем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ідеальний продукт для оздоровлення серця: коштує копійки, але ефект безцінний.

Також наш портал інформував, шукайте не в аптеці, а в холодильнику: які продукти потрібно їсти восени, щоб насититися вітамінами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.