Найвідоміший медійний педіатр країни Євген Комаровський розповів про те, чи варто боятися антибіотиків у м'ясі. Фахівець підтвердив, що їх дійсно додають у корм тваринами не лише для того, щоб вилікувати, а й для того, щоб вони виростали більшими за розміром.

Про це лікар розповів на своєму Youtube-каналі.

Пігулки. Фото Freepik
Пігулки. Фото Freepik

Комаровський розповів, що у світі намагаються боротися із проблемою того, що антибіотик, яким годують тварин, споживають люди.

Лікар розповідає, що деякі технології вирощування взагалі не передбачають додавання у їжу тварин антибіотиків.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також у деяких випадках тварину на забій не годують кормом із антибіотиком для того, щоб її організм вивильнив його із організму.

Пігулки. Фото: кадр з youtube
Пігулки. Фото: кадр з youtube

ВОЗ та ООН закликають виробників с/г продукції не використовувати антибіотики із профілактичною ціллю, а лише для лікування хвороб, однак більше половини європеських країн не підписали відповідні домовленості.

В Україні проконтролювати цей процес нереально через корупційну складову.

Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"
Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"

Лікар Комаровський заспокоює українців та говорить про те, що із продуктами тваринного походження ми отримуємо зовсім незначну дозу антибіотику.

"Від того, що ми з'їмо цю мікроскопічну кількість антибіотиків, з нами нічого страшного не трапиться, однак проблема у іншому. Саме мала доза антибіотику у багато разів підвищує ризик стійкості бактерій." - пояснює педіатр.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

Лікар пояснив це випадком із практики. Якщо людина, яка вживає продукти тваринного походження із антибіотиком, підхоплює якусь бактеріальну хворобу, то лікування може показати низьку ефективність. Призначений препарат не зможе побороти деяку частину бактерій і вони знову почнуть розмножуватись.

Таким чином бактерії у нашому організмі стають більш стійкими та будуть важко піддаватись лікуванню.

Свині. Фото: скрін youtube
Свині. Фото: скрін youtube

Цю властивість вчені довели на організмах тваринах.

Тож лікар радить при приготуванні м'яса обов'язково мити руки, різати його на окремій дощці, яку потім також потрібно ретельно промивати, а також добре просмажувати м'ясо та не зловживати стейками із кров'ю.

Нагадаємо, ми писали, що прибили б на місці: лікар Комаровський розповів, що робити коли дратує рідна дитина

Як повідомляв "Знай.ua" Комаровський приміряв роль Діда Панаса та прочитав казку, зайнявши мам та бабусь: "Дорослі діти".

Також "Знай.ua" інформував, Доктор Комаровський навчив, як за допомогою однієї чашки дізнатися про причину хворого горла: "Випити крижаної...".