Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, що дуже часто чує скарги про те, що бісять рідні діти. Через війну та постійні стреси ця проблема стала ще більш актуальною. Виявляється, що коли тебе дратує твоя малеча - це нормально, головне налаштувати правильну комунікацію.

Про це фахівець розповів на своєму Youtube-каналі.

мама з дитиною
мама з дитиною

Комаровський розповів про те, що від найближчих людей ми зазвичай вимагаємо найбільше та прагнемо комфорту. Діти також прагнуть комфорту для себе - через це і відбуваються конфлікти.

У спілкуванні із дітьми важливо контролювати свої емоції.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Перед тим як дати відповідь - зробіть паузу та глибокий вдих. Подумайте про те, що саме слід сказати дитині, і тільки потім говоріть.

Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.ua
Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.ua

Важливо також обирати слова та не погрожувати. Так ви налаштуєте їх проти себе.

Важливо спокійно спілкуватись із нашим близькими, адже, гнів здатен емоційно заражати інших.

Ні в якому разі не можна фізично карти дітей на піку емоцій.

Не забувайте говорити дитині, що ви її любите.

Дитина, скріншот з відео
Дитина, скріншот з відео

Якщо із дітками проводити більше часу та спілкуватись - так ви дізнаєтесь про їх бажання та потреба і будете менше сваритись.

Не порівнюйте свою дитину з іншими.

Відпочивайте від дитини - виділіть собі в оселі відокремлену кімнату, куди не мають права заходити, попередньо не запитавши про це.

Нагадаємо, ми писали, що лікар Комаровський розповів, на що звертати увагу при виборі сонцезахисних окулярів: "Надягаєте шматок темного пластику"

Як повідомляв "Знай.ua" Комаровський приміряв роль Діда Панаса та прочитав казку, зайнявши мам та бабусь: "Дорослі діти".

Також "Знай.ua" інформував, Доктор Комаровський навчив, як за допомогою однієї чашки дізнатися про причину хворого горла: "Випити крижаної...".