Восени дуже важливо забезпечити свій організм вітамінами, тому що він виснажується через зміну погоди та інші фактори. Однак не варто бігти до аптеки, адже вітаміни можна отримати з продуктів.

Імунолог-дієтолог розповіла, в яких продуктах міститься найбільше вітамінів, які нам так необхідні восени. Завдяки їм людина менше хворітиме, але при цьому не набиратиме ваги.

Хвороба. Фото: скрін youtube
Хвороба. Фото: скрін youtube

Так, вітаміни групи А зміцнюють організм, покращують зір та підтримують тонус. Їх можна знайти в жирних сортах риби, яєчному жовтку, молоці, помідорах та моркві.

Вітамін групи B, який допомагає стабілізувати нервову систему та бореться з вірусами, є в злакових та бобах. А ось вітамін С - в цитрусових, квашеній капусті, гарбузі та зелені.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Щоб отримати вітамін D, вживайте більше молочних продуктів, яєць, риби та риб'ячого жиру. Завдяки вітаміну Е волосся і нігті стануть міцнішими, а насититися їм допоможуть рослинна олія та горіхи.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Якщо захотілося перекусити, з'їжте яблука, нежирний сир, горіхи, банан або йогурт без цукру. Дієтолог зазначив, що ці продукти надовго дарують почуття ситості та приносять користь.

Раніше ми писали про те, що хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени є часник щодня - колеги переживуть аромат

Як повідомляв Знай.ua, що робити, якщо риба виявилася надто солоною: перевірені лайфхаки для порятунку закуски

Також портал Знай.ua писав, що приступи голоду відступлять: дієтологи розповіли, як перестати бігати до холодильника ночами