Парламент має прийняти низку важливих законів

Тільки-но Верховною Радою України був надісланий перший масштабний "SOS-сигнал" керівництву різних країнам світу, як в Парламенті повідомили про чергову хвилю небезпеки. Про нарощення сил країни-агресора на Сході України та невідкладне звернення до міжнародних партнерів нардепи повідомили в ході брифінгу, що відбувся 15 квітня в будівлі Верховної Ради. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Військові, фото: Facebook
Військові, фото: Facebook

Звернення до країн-партнерів: "На Сході – біда"

Новину про значне погіршення ситуації на Сході країни повідомили представники нещодавно утвореного міжфракційного депутатського об'єднання "Україна 603,7" – саме воно стоїть на сторожі подій, що відбуваються на кордоні з Російською Федерацією.

Як повідомила народний депутат України від партії "Слуга Народу" Єлизавета Ясько, ситуація на кордоні з Росією сьогодні є вкрай небезпечною.

"На Сході нашої країни йде війна – агресор нарощує свої сили. Вони темною хмарою, і щоразу ще більшою, "поливають" наші кордони. Ми, як профільне МФО, починаємо розмову про те, що на Сході – біда. Розмову, якою хочемо достукатися до наших міжнародних партнерів, якою повинні підтримати наших захисників, котрі сьогодні стоять на захисті цілісності України та їхніх родин", - повідомляє Член групи з міжпарламентських зв'язків з Сполученими Штатами Америки, Польщею, Канадою та іншими країнами Павло Бакунець.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Представники "Україна 603,7" - скріншот
Представники "Україна 603,7" - скріншот

Парламентарі повідомили про невідкладне впровадження нового формату роботи керівництва країни – як Уряду, так і президента.

"Президент, Уряд, Верховна Рада мають діяти в унісон в питаннях інформаційної війни проти країни-агресора. Росія хоче підірвати нашу єдність, віру і впевненість в те, що ЗСУ зможуть зупинити наступ. Це їм не вдасться. Ми очікуємо від керівництва країни щоденні звіти по нашій оборонній політиці", - зазначив під час брифінгу заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Юрій Камельчук.

Військові, фото: ФБ ООС
Військові, фото: ФБ ООС

Додаткове фінансування армії та важливі закони

В ході брифінгу йшлося також про важливі рішучі кроки у фінансуванні армії і низку законів, які має ухвалити Верховна Рада.

"Ми підтримуємо Верховного Головнокомандуючого в усіх справах, пов'язаних з обороною та інформаційною безпекою України. Ми не маємо економити на армії – якщо міністр вважає, що армії потрібні додаткові кошти на оборону, Рада та Мінфін має знайти ці кошти", - відзначає народний депутат України Юрій Камельчук.

Юрій Камельчук, фото " Четверта студія"
Юрій Камельчук, фото " Четверта студія"

Як підкреслив спікер, Парламент має ухвалити важливі закони для національної безпеки. Зокрема, це – санкції, територіальна оборона, невизнання та внутрішнє море.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Варто додати, що, за словами голови підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Єлизавети Ясько, дане міжфракційне об'єднання "Україна 603,7" відповідає за мобілізацію Парламенту у випадках існування критичної небезпеки на Сході України.

До його складу входять представники кількох депутатських фракцій та груп: "Слуга Народу", "Голос", "Довіра".

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Руслан Хомчак звернувся з екстреним повідомленням про стрімке нарощення військ з боку Росії.