Буряк дуже позитивно впливає на багато процесів в організмі. І справді, користь цього коренеплоду незаперечна, але навіть незважаючи на його властивості, протипоказання до вживання для деяких людей все ж таки є.

Можна довго перераховувати, чим корисні буряки і чому її варто включити до свого раціону. Варто почати з того, що це сильний антиоксидант, який уповільнює зростання злоякісних новоутворень.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Більше того, вона здатна знизити тиск та зміцнити стінки судин. Із позитивних властивостей також виділяють: покращення роботи печінки та виведення зайвої рідини з організму.

Медиками доведено, що буряк може завдати стільки ж шкоди, як і користі, але все залежить від певних захворювань. Людям з гастритом, діабетом та сечокам'яною хворобою варто з великою обережністю вживати страви з додаванням цього коренеплоду. Буряк ще протипоказаний діабетикам через високий вміст у ньому цукру.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Вінегрет / фото: В пузо
Вінегрет / фото: В пузо

Ця рекомендація також стосується тих, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту. Вся справа в тому, що в буряках міститься фолієва кислота, яка може спричинити загострення гастриту, виразкову хворобу та панкреатиту.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Нагадаємо, що вистачить тринькати гроші на склянки американо: домашній рецепт чайного напою латі.

Раніше ми повідомляли, що популярний чай може порушити роботу організму від проблем зі сном до розладу шлунка.

Також стало відомо, що від зайвої ваги до проблем зі шлунком або печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.