Довгий час була помилка, ніби регулярне вживання горіхів може спричинити набір зайвої ваги.

Це, як виявилося, є міфом, що виник через високий вміст жирів і калорій в горіхах. Проте нове масштабне дослідження, проведене фахівцями Медичного центру Університету Вандербільта, спростувало це твердження.

Продаж горіхів, скріншот: YouTube
Продаж горіхів, скріншот: YouTube

Вчені спеціально організували експериментальне вивчення впливу горіхів на масу тіла. В результаті було встановлено низку позитивних ефектів для здоров'я від їхнього регулярного споживання.

Зокрема, у групі жінок, які щодня їли горіхи, спостерігалося зменшення жирових відкладень у черевній порожнині. У чоловіків аналогічна дієта призвела до зниження рівня інсуліну у крові.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім того, обидві групи, що вживали горіхи, демонстрували кращу здатність перетворення споживаних жирів на корисну енергію, ніж представники контрольних груп. Саме це і сприяло схуднення піддослідних, які їли горіхи, незважаючи на їхню висококалорійність.

Продаж горіхів, скріншот: YouTube
Продаж горіхів, скріншот: YouTube

"Результати дослідження переконливо доводять, що регулярне вживання фісташок, мигдалю, кешью тощо не обов'язково призводить до набору зайвої ваги", - заявляють вчені.

Нагадаємо, які продукти підготувати, якщо боїтеся масового голоду: вони не пропадають роками

Як повідомляв "Знай.ua", популярний чай може порушити роботу організму: від проблем зі сном до розладу шлунка.

Знай.uа писав, вживання цього продукту забезпечить гарний тиск на роки: у чому його користь та яка ціна