Мода та маркетологи часто диктують нам про необхідність купувати ті чи інші речі, а особливо це стосується одягу і косметики. Однак далеко не всі засоби позитивно впливають на стан нашої шікри.

Косметологи радять прибрати з догляду деякі продукти, які не вартують жодної копійки та роблять вашу шкіру сухою та схильною до зморшок.

Догляд за обличчям, фото championat
Догляд за обличчям, фото championat

Мило для вмивання

Ним дуже зручно користуватися і воно вимиває обличчя буквально "до скрипу", однак шкодить нашому природному бар'єру шкіри.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Надмірне очищення провокує утворення не лише зморшок, але й запалень та неприємного лущення.

Це ж стосується не тільки мила, а й звичайних гелів для умивання, які містять у своєму складі сульфати, які ховаються під назвою sodium hydroxide, а тому краще такі засоби обходити стороною.

Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com
Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com

Спиртові лосьйони

Справа у тому, що спирт надзвичайно сильно висушує нашу шкіру. Він видаляє не лише мікроби на вашому обличчі, а й його захисний ліпідний шар.

Якщо ви будете наносити його на свою шкіру, то вона буде наче "боротися" із вами і виділяти ще більше жиру та провокувати запалення та вугрі.

Лосьйон для тіла. Фото Freepik
Лосьйон для тіла. Фото Freepik

Скраби з сіллю чи абрикосовою кісточкою

Під час використання таких засобів, ви дуже дряпаєте вашу шкіру. Справа у тому, що у мікротріщинках на обличчі можуть розвиватися бактерії, які провокують висипання та запалення.

Краще скраби замінити на засоби із кислотами, і використовувати декілька разів на тиждень.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте кілька разів на тиждень і хвороби не візьмуть.

Також наш портал інформував, ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави.

Крім того, ми писали, час - наш друг: відомий дієтолог назвала ідеальний період дня для схуднення.