Без картоплі практично не обійтися на кухні, адже вона є інгредієнтом для багатьох страв. При цьому деякі способи приготування овочу є небажаними й можуть зробити його небезпечним для організму. Про це пише ua-novosti.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці зазначають, що одним із найпопулярніших захворювань є високий кров'яний тиск. Воно призводить до більш серйозних недуг - інсультів та інфарктів, які вже можуть призвести до фатальних наслідків.
Серед причин високого кров'яного тиску виділяють нестачу фізичної активності та неправильне харчування. Виключення чи мінімізація деяких продуктів у раціоні допоможе довше залишатися здоровим. У їхньому переліку знаходиться і так званий "другий хліб" - картопля.
За словами дієтологів, дуже небезпечною для організму є печена картопля. Така страва підвищує ризик розвитку гіпертонії на 11%. В той самий час це не найгірший спосіб приготування овочів. Найгіршим варіантом для організму будуть картопляні чіпси. Таке перекушування збільшує ризик підвищення тиску на 17%.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте кілька разів на тиждень і хвороби не візьмуть.
Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.
Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.