Фахівці застерігають щодо вживання повторно кип'яченої води. Адже, за словами експертів, при повторному кип'ятінні у воді можуть формуватися сполуки, що підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Як пояснюють фахівці, швидше за все, разове вживання неодноразово кип'яченої води ні до чого жахливому не приведе.

Кип'ячена вода, скріншот з відео
Кип'ячена вода, скріншот з відео

Однак якщо робити це регулярно і вживання такої води увійде до звички, то це може серйозно нашкодити здоров'ю. Таке припущення висловили медики.

Вони пояснюють, що неодноразове кип'ятіння може сприяти збільшенню концентрації потенційно небезпечних хімікатів у ній або призвести до їхньої видозміни. Все це здатне згубно впливати на організм.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Очищення води, скріншот з відео
Очищення води, скріншот з відео

За їх словами, вживання повторно кип'яченої води може викликати отруєння через миш'яку, що міститься в ній. Адже його додають для знищення патогенних мікроорганізмів – таку гіпотезу висунули фахівці.

Фахівці додають, що у воді міститься фтор, який при неодноразовому кип'ятінні утворює фториди. На думку дослідників, сполуки підвищують у жінок ризик розвитку безплідності та негативно впливають на розумовий розвиток у дітей.

У воді також є ще один небезпечний компонент. Йдеться про нітрати, які перетворюються на нітрозаміни. Це речовини, під впливом яких підвищується ймовірність ушкоджень та розвитку раку, пояснюють вчені.

Кип'ячена вода, скріншот з відео
Кип'ячена вода, скріншот з відео

Нагадаємо, що в чай ​​рекомендують додавати сіль та лимон: дослідження "ледве не почало війну".

Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави. Фахівці розповіли, коли філіжанка кави може завдати непоправної шкоди організму.