Всі чули про те, що вживати багато солі шкодить здоров'ю, а деякі виробники знизили кількість солі у своїй продукції.

Велика кількість солі в раціоні загрожує проблемами із серцем та тиском. Сіль бере участь у підвищенні артеріального тиску, а дослідження, проведене минулого року, показало, що додавання солі в їжу скорочує тривалість життя більш ніж на два роки для чоловіків та півтора роки для жінок.

Також вживання солі може спричинити значні зміни у поведінці. Тому вчені зробили висновок, що рекомендоване споживання солі для дорослих становить менше шести грамів на день, але для більшості людей зазвичай споживання солі становить дев'ять грамів.

Дослідження показало, що дієта із високим вмістом солі підвищила рівень гормону стресу на 75% у мишей. Звичайно, миші дотримуються дієти з низьким вмістом солі, але споживання солі імітує типове споживання людиною.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тобто велика кількість солі, що накопичується в організмі, може впливати на те, як мозок долає стресові ситуації, що дасть більше усвідомлення людям про необхідність зменшувати кількість спожитої солі.

Нагадаємо, що в чай ​​рекомендують додавати сіль та лимон: дослідження "ледве не почало війну".

Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави. Фахівці розповіли, коли філіжанка кави може завдати непоправної шкоди організму.

Також стало відомо, навіщо потрібно розпочинати день саме з яблук і коли їх є для найкращого ефекту, дивовижне дослідження.