Матрац – така річ, яка швидко забруднюється і прати його не надто легко. Прання потребує особливого підходу і для цього не варто нести його у хімчистку, адже використовуючи ефективні поради зможете впоратись самостійно.

Звичайно, можна використати хімічні засоби, але вони не завжди безпечні, і можуть неприємно пахнути. Тому є альтернатива хімічним засобам, яка не гірше впорається навіть зі стійкими плямами.

Як почистити матрац. Фото: скрін youtube
Як почистити матрац. Фото: скрін youtube

Правильна чистка матраца домашніми методами

  1. Розчин з оцтом. Для приготування розчину потрібно розвести 1 чайну ложку рідкого мила і 50 мл розчину оцту. У пульверизатор варто налити звичайну воду, а потім змішати з сумішшю для чистки. Туди ж відправляємо ложку звичайної харчової соди. Цей засіб чудово підійде для видалення навіть стійких плям. Потрібно тільки розпилити його на пляму і залишити на декілька хвилин. Звичайно, після цього потрібно буде трішки потерти щіткою.

    Популярні новини зараз
    Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
    Показати ще
  2. Звичайна сода також чудовий помічник у пранні матраца. Для видалення плям варто взяти звичайну губку, змочити водою і протерти забруднене місце. Потім на мокрий слід насипати трошки соди, залишити на декілька хвилин і протерти.

  3. Перекис водню. На плями варто налити трохи цього засобу та протерти забруднене місце ватним диском. Цей спосіб допоможе позбутись застарілих плям та найкраще підходить для матраца білого кольору.

Матрац. Фото: скрін youtube
Матрац. Фото: скрін youtube

Якщо на матраці немає серйозних плям, або ж він не весь брудний, то вищеперераховані способи чудово впораються з завданням точкової чистки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навести лад у ванній кімнаті можна за копійки: секретний лайфгак, який врятує ваш гаманець

Раніше на порталі Знай інформували, прибирання за копійки: хитрий лайфгак із сіллю, який дозволить відмовитися від побутової хімії

Також наш портал повідомляв, як виправити зламану змійку на верхньому одязі: ці три способи точно допоможуть