Після того, як у вашому домі з'явився новий пухнастий член родини, рано чи пізно виникне питання про те, що його потібно стерилізувати чи каструвати, звичайно якщо ви не збираєтеся народжувати кошенят. Варто знати, що стерилізація кішок помітно знижує ризики отримати запальні й пухлинні захворювання сечостатевої системи.

Перш за все, ветеринари радять проводити таку операцію раніше.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Дуже часто чомусь вважають, що стерилізувати кішку потрібно після того, як вона хоча б раз народить кошенят. Або є прихильники іншої території, які стерилізують улюбленців після першого менструального циклу.

Навпаки, вагітність і народження кошенят можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, як то запалення чи взагалі онкологія.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Ветеринари радять стерилізувати чи каструвати кошеня вже в чотири місяці. Це вік їх статевої зрілості.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Якщо робити операцію пізніше - до 6-8 місяців, кіт або киця можуть гірше перенести операцію або довше відновлюватися після неї.

В тому випадку, якщо членом вашої родини став дорослий котик чи кішечка - проводити втручання можна у будь-якому віці.

Якщо ви переживаєте, що це серйозне втручання, то це рутинна ветеринарна операція, після якої у більшості випадків котик чи киця повертаються додому в той же день і повністю відновлюються до тижня.

Після процедури, варто пам'ятати про те, що тварина стає більш спокійною, а тому схильна до набору зайвої ваги. Обов'язково зміність дієту та частіше грайтеся із вашим улюбленцем.

Нагадаємо, ми писали, що улюбленець харків'ян кіт Степан змушений полишити рідне місто: разом з коханою.

Як повідомляв "Знай.ua" кіт Степан попався з Антоном Птушкіним на "побаченні", пес Патрон втрутився.

Також "Знай.ua" інформував, кіт Степан після масованої атаки на Харків занедужав: "Їжджу щодня до лікарні"