При нестачі певних вітамінів людина може впадати в депресію, ставати дратівливою, нервовою.

Зазначають, що за чітку роботу нервової системи відповідає цілий ряд вітамінів та мікроелементів, їх недолік може призвести до стресу, станів близьких до депресії, нервозності.

Волоські горіхи, фото meta
Волоські горіхи, фото meta

При дефіцит магнію знижується концентрація уваги, виникає дратівливість. Продукти, що містять магній, це горіхи та насіння, бобові - квасоля, сочевиця, арахіс; молоко, йогурт, зелень, чорний шоколад та мінеральна вода.

Брак вітамінів групи В позначається на настрої. Найбільше цих вітамінів у дріжджах, бобових, нирках, печінці, хлібі грубого помолу, яєчному жовтку, яловичині, а також баранині.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Калій у великій кількості міститься у бананах та картоплі. Про дефіцит цього вітаміну підкажуть тривожність та перепади настрою.

Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти. Фото: Youtube
Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти. Фото: Youtube

Ризик появи депресії здатні запобігти жирним кислотам омега-3. Найшвидший і найдоступніший спосіб отримання цього елемента – риб'ячий жир. Зокрема, Омега-3 відповідає за покращення роботи мозку та нервової системи. Також, вживаючи жирні кислоти, можна підвищити концентрацію уваги, покращити пам'ять і швидкість мислення, знизити рівень стресу, депресії та зробити сон якіснішим.

Нагадаємо, що в чай ​​рекомендують додавати сіль та лимон: дослідження "ледве не почало війну".

Раніше ми повідомляли, навіщо потрібно починати день саме з яблук і коли їх є для найкращого ефекту, дивовижне дослідження.