Виявляється, деякі корисні продукти можуть бути далеко не всім. Наприклад, джерело вітамінів та здоров'я зелений чай може бути шкідливим для деяких категорій людей.

Про це свідчать міжнародні вчені, які провели спеціальні дослідження.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Справа в тому, що довгострокове вживання великих доз екстракту зеленого чаю може бути шкідливим для вашої печінки. Але це стосується далеко обмеженої кількості людей.

"Навчитися прогнозувати, хто постраждає від ураження печінки, потенційно важливо, оскільки існує все більше доказів того, що екстракт зеленого чаю у високих дозах може принести значну користь здоров'ю тим, хто може безпечно приймати його" , - говорить Хамед Самават, старший автор дослідження.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

Група вчених розглянула вплив зеленого чаю на розвиток раку молочної залози. Було обрано відразу два генетичні варіанти, оскільки кожен відповідає за синтез ферменту.

Аналіз показав, що ранні ознаки ураження печінки спостерігалися значно частіше у жінок із однією варіацією генотипу катехол-0-метилтрансферазі.

лікарі / скріншот з відео
лікарі / скріншот з відео

У середньому ж учасник з генотипом високого ризику UGT1A4, який і вказує на стан вашої печінки, підвищувався як мінімум на 80% після дев'яти місяців вживання зеленого чаю. При низькому рівні генотипу цей фермент збільшувався лише на 30%.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що медики нагадали , кому слід носити маску навіть без карантину.

Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.