У сучасному світі більшість українців проводить час у положенні сидячи, і пов'язано це найчастіше з роботою. Це не зовсім корисно, проте можна знизити цю шкоду.

Дослідження вчених говорять про те, що якщо проводити більшу частину свого дня в положенні сидячи, це дуже шкодить вашому здоров'ю. Навіть якщо ви регулярно займаєтесь спортом.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Однак, як виявилось, це завжди можна виправити. Фізіологи з Колумбійського університету говорять про те, що лише п'ять хвилин ходьби кожні півгодини можуть значно компенсувати одні з найжахливіших наслідків. Усього п'ять хвилин, і все буде гаразд.

Крім того, якщо це робити, тоді у вас значно знизиться рівень цукру в крові, а також тиск буде в нормі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube
Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube

Вчені періодично вимірювали рівні настрою в учасників, рівень втоми та когнітивних здібностей. Всі режими ходьби навіть протягом кожної години призводили до того, що втома кудись випаровувалась, а настрій людей ставав у рази кращим.

Спробуйте скористатися цими порадами, щоб значно зробити свій день кращим, а через роки організм скаже вам тільки спасибі. Все тому, що сидячий спосіб життя має накопичувальний ефект, і перші симптоми з'являються далеко не відразу.

Крім такого способу життя, фахівці радять ще звернути увагу на своє харчування, яке також може стати причиною.

Офіс, скріншот: YouTube
Офіс, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що робити, якщо болить поперек, а грошей на масаж немає: 2 простих вправи, які вас врятують.

Раніше ми повідомляли, як підтримувати фізичну форму взимку і не "впасти в сплячку": МОЗ поділилося рекомендаціями.