На ринку або в магазині від продавця завжди можна почути, що продукція найсвіжіша і немає приводів для сумніву. Однак популярна приказка говорить – довіряй, але перевіряй. Як переконається у свіжості та якості сала, йдеться у матеріалі uaportal.

На ринку або в магазині при виборі сала можна використовувати простий трюк зі сірником або зубочисткою. Так, якщо сірник легко увійшов у сало, то такий продукт можна купувати без страху – він точно свіжий.

Сало. Фото: скрін youtube
Сало. Фото: скрін youtube

Якщо ж зубочистка або сірник застрягла в салі, існує ризик, що продукт не першої свіжості. При цьому слід звертати увагу ще й на шкірку - вона має бути тонкою та не надто грубою.

Крім того, при виборі сала рекомендується врахувати інші важливі чинники. Сало має бути білого або світло-рожевого кольору - це сигналізує про його свіжість та якість. Побачили, що сало має жовтий відтінок чи сіре – обходьте прилавок стороною.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Сало, скріншот: YouTube
Сало, скріншот: YouTube

Сало повинно бути жорстким як гума. Брати продукт потрібно тільки якщо він має пружну та еластичну консистенцію. Обов'язково потрібно понюхати шматок, який надумали купувати – запах має бути ненав'язливим та приємним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, колір має значення? Як вибрати якісні курячі яйця у супермаркеті.

Також наш портал інформував, купуємо якісну ковбасу на бутерброди: що потрібно знати при виборі продукту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно вибрати ковбасу та сосиски, щоб не угробити здоров'я: ви за цим навіть не стежите.