Існує багато приводів регулярно вживати яблука. Це і смак, і вітаміни, але не всі знають, що такий простий фрукт здатний пригальмувати старіння. Такий ефект досягається за рахунок зменшення окислювального стресу, якому піддаються клітини організму. Про це пише medicalanswers.

Вчені розповідають, що яблука містять фенольні флавоноїдні сполуки, які допомагають нормалізувати процеси регуляції клітинної активності та захищають клітини від вільних радикалів, що викликають окислювальний стрес.

Яблука. Фото: скрін youtube
Яблука. Фото: скрін youtube

Було проведено низку експериментів, які показали, що яблука сорту Annurca (Аннурка) здатні уповільнювати процеси старіння. Це можливо завдяки високій концентрації фенольних сполук.

Так, люди, які відмовляються від шкідливих звичок і дотримуються раціону з високим рівнем флавоноїдів, можуть прожити значно довше, не відчуваючи проблем, пов'язаних зі старінням організму.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Фрукти. Фото: скриншот Youtube
Фрукти. Фото: скриншот Youtube

Крім цього, яблука мають низку інших корисних властивостей. Наприклад, можуть допомогти знизити тиск, покращити стан кишечника, зменшити концентрацію холестерину.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, огіркова "терапія": від яких хвороб може врятувати популярний овоч.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.