Вже багато років дієтологи і гастроентерологи сходяться на думці, що будь-який вид ковбаси не корисний для здоров'я. Але незважаючи на всі запевнення лікарів, супермаркети пропонують величезний вибір цієї продукції.

Якщо не можете відмовити собі у її вживанні, то варто знати, на шо варто звертати увагу, щоб завдати менше шкоди своєму організму.

Ціни на ковбасу, скріншот з відео
Ціни на ковбасу, скріншот з відео

Варена ковбаса

Її колі має бути блідо-рожевим, а не яскравого або навіть малинового відтінку.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Яскравий колір говорить про чимало барвників, зокрема Е250.

Великі дози цього барвника небезпечні для людей.

Упаковка має бути без слідів здуття, деформації чи плям.

Ковбаса в магазині, фото з вільних джерел
Ковбаса в магазині, фото з вільних джерел

Краще буде обрати ту ковбасу, оболонка якої не прилягає до неї щільно, або липне до рук

Копчена ковбаса

Обираючи головний інгредієнт для бутербродів на новорічному столі, варто звернути увагу на її щільність і на зріз. Він має бути рівномірний, сухий і гладкий.

Сало у ній має бути білим, а не жовтим або коричневим.

Обов'язково дивіться про те, що пишуть на етикетці.

Ковбаса. Фото: скриншот Youtube
Ковбаса. Фото: скриншот Youtube

Краще за все обирати варіанти із мінімальною кількістю інгредієнтів та та уникати Е575.

Якісний продукт не повинен називатися "м'ясний виріб", це повинна бути саме "ковбаса".

Нагадаємо, доякі квіти сприяють одужанню хворого: можна приносити, але варто бути уважними.

Раніше ми повідомляли про виразки та летальний кінець: чому не можна "перенасичувати" організм залізом.

Також, не потрібно плювати в око і тикати фіги: як швидко вилікувати ячмінь без медикаментів