Є захворювання, які приносять не лише біль, а ще дискомфорт через змінений зовнішній вигляд.

Одним із них є ячмінь. Він вискакує на або під віком очей у вигляді червоного опухлого горбка.

Дівчина в дзеркалі, фото depositphotos
Дівчина в дзеркалі, фото depositphotos

Це дуже поширене захворювання, яке виникає через інфекцію під назвою hordeolum. Симптоми дуже неприємні - є роздратування, очі сльозяться і сверблять, відчувається біль і, звичайно ж, ділянка шкіри опухає.

Є народні методи, про які знали наші бабусі. Вони справді ефективні.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Теплий компрес

Потрібно взяти чистий шматок тканини, краще за натуральну, занурити в теплу воду і вичавити. Далі тримати її на ячмені протягом декількох секунд і повторювати по три-чотири рази.

Чайний пакетик

Заваріть зігріваючий напій як завжди, але не викидайте чайний пакетик. Його потрібно дістати, дати воді стекти і трохи охолонути. Після цього просто докласти до запалення на кілька хвилин.

Чай, скріншот: YouTube
Чай, скріншот: YouTube

Холодний компрес

Візьміть кубик льоду, загорніть у чисту тканину та акуратно масажуйте навколо очей. Можна також додати ложку, попередньо "підморожену" у морозильнику. Але будьте обережні, тому що ячмінь – дуже чутливе місце.

Умивання з милом та водою

Антибактеріальне мило допоможе у рятуванні ячменю завдяки своїм властивостям. Потрібно просто промити очі водою з милом, стежачи, щоб розчин не потрапив на слизову. Також не рекомендується тиснути запалену шкіру, як це люблять робити з акне або пухирями. Це лише погіршить ситуацію.

Господарське мило / скріншот з відео
Господарське мило / скріншот з відео

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, доякі квіти сприяють одужанню хворого: можна приносити, але варто бути уважними.

Раніше ми повідомляли про виразки та летальний кінець: чому не можна "перенасичувати" організм залізом.