Для підживлення квітів будь-які засоби можуть мати велику роль. Особливо на цьому знаються любителі кімнатних рослин.

Якщо квітка не росте, не цвіте та "чахне", їй можна допомогти за допомогою содового розчину. Він допоможе рослині піти у ріст та зав’язати бутони. Про це розповіли у виданні Sante.

Герань. Фото скріншот з Youtube
Герань. Фото скріншот з Youtube

Сода допоможе також дезінфікувати насіння рослини, активізувати ріст та у боротьбі зі шкідниками та грибком.

Як приготувати розчин

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Одну чайну ложку з гіркою соди розводять з 1 літром води та ретельно перемішують. Щоб активізувати ріст рослини, достатньо використовувати такий полив 1 раз на місяць. Таким розчином можна і обприскувати квіти. Але варто пам’ятати, що після процедури не можна ставити рослину на відкрите сонячне проміння, адже воно може обпалити листя.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Спосіб 2

Також можна використовувати розчин соди з насінням льону. Для цього варто по одній чайній ложці соди та насіння льону насипати у ємність та залити 1 літром води. Дати настоятись 2 години, а потім збити у блендері цю суміш. Підходить для підгодівлі квітів, щоб забезпечити їх корисними мінералами та активізувати ріст та цвітіння. Окрім того, регулярний полив такою сумішшю посилить коріння та запобігатиме опаданню листя.

Полив квітів, фото botanichka
Полив квітів, фото botanichka

Але зловживати содою як підживленням не варто, адже у великій кількості вона може зашкодити і призведе навіть до загибелі рослини.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чому не варто викидати ялинку після свят: корисні хитрощі для садівників

Раніше на порталі Знай повідомлялося, від накипу не залишиться і сліду: як відмити чайник без зайвих зусиль

Також, наш портал інформував, світло для зростання: секрети безкоштовного підсвічування для рослин у зимовий період