Накип на дні та стінках чайника – постійна проблема багатьох. Якщо вчасно його не помітити, шматочки накипу можуть відколотися, а потім потрапити не лише в чашку з улюбленим напоєм, а й до вашого організму.

Існує легкий та недорогий спосіб побороти наліт, який не займе багато часу. Для цього потрібно взяти пакетик лимонної кислоти, засипати до чайника, залити водою та закип'ятити. Після того, як він закипить, залиште в ньому рідину на 10 хвилин, щоб накип відійшов від стінок та дна чайника.

Очищення чайника. Фото: Youtube
Очищення чайника. Фото: Youtube

Після цього варто вилити розчин та прополоскати чайник водою. Промивати потрібно не один раз, до тих пір, поки не піде запах лимонної кислоти.

Навіть після першого використання такого методу можна помітити, що чайник сяє наче новий. А якщо за одну процедуру наліт не відійшов від стінок чайника, лимонну кислоту можна залити ще раз.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Накип у чайнику. Фото: скрін youtube
Накип у чайнику. Фото: скрін youtube

Оцет

Ще один дешевий спосіб прибрати наліт – оцет. Трохи кислоти розмішайте з невеликою кількістю води та залийте у чайник. Його необхідно закип’ятити та залишити настоятися на 10 хвилин. Кислота швидко прибере накип зі стінок та дна, а також надасть сяйва пристрою.

Ці методи безпрограшні, адже надзвичайно дієві, недорогі та не затратні по часу.

Нагадаємо портал Знай інформував, кавова гуща допоможе не лише на городі – навіщо її зливають в унітаз

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ні в якому разі не викидайте це в унітаз: звичні речі, які можуть наробити чимало лиха

Також, наш портал інформував, як делікатно прибрати плями на шкіряних виробах: прості, але дієві поради