Шкіряні вироби дуже делікатні предмети нашого гардеробу. Плями зробити – легко, а відмити їх, щоб не пошкодити шкіру і не зіпсувати зовнішній вигляд не так просто.

Та є декілька справді дієвих порад, за допомогою яких плями зі шкіри можна прибрати максимально делікатно.

Шкіряна куртка, фото bunddler
Шкіряна куртка, фото bunddler

Шкіра – сирий продукт, який має пористу структуру, через це пляма може в'їстися. І чим швидше пляма буде прибрана, тим краще буде виглядати шкіряний виріб. Для початку на пляму покладіть суху ганчірку, або серветку, щоб вона ввібрала в себе якомога більше рідини. Далі застосуйте підручні домашні засоби.

Оцет

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Для видалення плями змішайте оцет з водою та намагайтеся відтерти пляму до її повного зникнення за допомогою ганчірки. Важливо пам'ятати, що тканина повинна бути м’якою, щоб не пошкодити шкіряний виріб.

Домашній оцет, скріншот: YouTube
Домашній оцет, скріншот: YouTube

Засіб для миття посуду

Невелику кількість засобу змішайте з теплою водою. В цю суміш вмочіть ганчірку та нанесіть на пляму. Щоб вивести забруднення, терти доведеться декілька разів.

Лимонний сік

Особливо цей засіб допоможе, якщо пляма жирна. Для цього вимочіть ганчірку в лимонний сік та протріть пляму декілька разів.

Лимони. Фото: скрін youtube
Лимони. Фото: скрін youtube

Тальк

На пляму насипте невелику кількість тальку та залиште на 15 хвилин. Він допоможе зібрати не потрібну рідину. Потім просто протріть чистою ганчіркою пляму.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, червоніють очі і часто кашляєш? Ось чому важливо витирати пил із кімнатних рослин

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Ядерний" розчин для видалення сечового каменю з унітазу: раніше так робили в шкільних туалетах

Також, наш портал інформував, головні поради взимку, щоби ноги не замерзли: на прогулянку можна вийти з комфортом