Наші дорогі та шановні читачі чудово знають, що якщо нам трапляється справді ефективний побутовий лайфхак, то ми обов'язково їм поділимося. Цього разу настав час поговорити про дуже неприємний і трудомісткий процес - чищення унітазу.

Відповідальні господарі у своїй квартирі дбають про "кабінет для глибоких думок" - туалет будинку завжди має бути чистим. Однак дуже багато людей зараз в Україні винаймають житло, і не завжди в таких квартирах чудова сантехніка.

На цей раз ми розповімо вам про дуже потужний спосіб очищення унітазу від вапняного нальоту та сечового каменю.

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Звичайно, в такому будинку сантехніка не завжди знаходиться в кращому стані, тому для очищення потрібно щось ну дуже "ядерне".

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Один з українських блогерів пропонує зробити такий засіб із перекису водню та аміаку (нашатирного спирту). Але на першому етапі слід вичерпати воду з унітазу.

Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube
Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube

Як приготувати розчин

На 2 літри холодної води додаємо флакон 100 мл перекису водню та 50 мл аміаку (останній слід використовувати обережно, приміщення має провітрюватися, а поряд не повинно бути дітей та свійських тварин).

Далі можна закрити кришку унітазу і залишити суміш на ніч, а вранці просто добре почистити унітаз йоржиком. Результат таких маніпуляцій вас дуже здивує.

Нагадаємо, постраждають навіть ваші нащадки: експерти розповіли, чому пластикові електрочайники загрожують здоров'ю.

Раніше повідомлялося, чоловік буде в захваті: навіщо господині під час збирання використовують лак для волосся.

Також, червоніють очі і часто кашляєш? Ось чому важливо витирати пил із кімнатних рослин.