Коли ми згадуємо про прибирання будинку, то відразу на думку спадають думки про пилосос і вологу ганчірку для підлоги. Однак не слід забувати про витирання пилу з кімнатних рослин. Швидше за все, ти не часто думаєш про це, проте, як кажуть досвідчені флористи, таке "прибирання" для домашньої зелені також дуже важлива, і на твоєму здоров'ї це теж позначається.

Фахівці з кімнатних рослин впевнені, що пил на домашніх рослинах може вплинути на їх загальний стан, а також сприяти розвитку шкідників, таких як попелиця та кліщі. Ці шкідники ховаються в пилу, і ви можете не помітити їх, поки вони не вразять вашу рослину.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Крім основних потреб, таких як вода, сонячне світло і грунт, регулярне витирання пилу дуже важливе для рослин, оскільки воно забезпечує їм достатню кількість світла.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Шар пилу на поверхні листя діє як фільтр, зменшуючи кількість світла, що потрапляє на рослину. Регулярно очищаючи рослини від пилу, можна підвищити їхню активність і забезпечити їх великою кількістю пального для зростання.

Витирайте пил, коли ви бачите його на аркуші або інших поверхнях. Як часто це потрібно робити, залежить від того, наскільки запорошено у вашому будинку.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Для очищення кімнатних рослин слід використовувати вологу м'яку тканину. Рослини з ворсистим листям можуть вимагати додаткової уваги: ​​вам знадобиться м'яка щітка або балончик зі стисненим повітрям.

Витирання пилу з кімнатних рослин може здатися неважким завданням, але воно може бути корисним як для ваших рослин, так і для вашого домашнього середовища. Тому наступного разу, коли ви поливатимете рослини, подаруйте їм трохи більше кохання і видаліть пил.

Нагадаємо, секрети життєвого балансу: корисні поради, як уникнути синдрому вигорання.

Раніше повідомлялося, який колір вибереш, то й отримаєш: як за допомогою новорічного манікюру здійснити заповітне бажання.

Також, зберігання круп: прийоми для боротьби зі шкідниками на кухні.