Багато в чому від правильного поливу залежить, як розвиватимуться кімнатні рослини. У багатьох власників домашніх рослин є питання, коли доби найкраще їх поливати.

Фахівці радять поливати кімнатні рослини вдень, а не ввечері. Потрібно, щоб рослини встигли поглинути воду до початку осені. Вечірній полив негативно впливає на здоров'я рослин.

Про те, який час можна вважати найкращим для поливу рослин, розповів один із українських блогерів дачників, який часто ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.

Кімнатні рослини. Фото: Youtube
Кімнатні рослини. Фото: Youtube

Від того, коли ви самі поллєте рослини, залежить - наскільки ефективно вони зможуть поглинути воду. Експерти переконані, що вдень вазони перебувають у активності. Листя вбирає сонячні промені, вуглекислий газ та корисні речовини. Цілком природно, що випаровується значна частина вологи.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Кімнатні рослини. Фото: Youtube
Кімнатні рослини. Фото: Youtube

У той час, як у нічний час речовини переробляються, закладаються нирки. Багато залежить ще від самої рослини. Зокрема, циперусу не страшна велика кількість води, бо це йому подобається. А ось кактусам та іншим сукулентам – рослинам, які запасають воду в собі, зайва вологість ні до чого.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Чому не варто поливати рослини ввечері

Також у нічний час кімнатні рослини не мають світла, а це дуже потрібно для фотосинтезу та вбирання води. Тож увечері вазони не зможуть використати воду для своїх потреб. Буде надмірна вологість землі та рослини можуть гнити.

Увечері повітря зазвичай вологіше, ніж вранці. Це ідеальне середовище для розвитку хвороб та поширення шкідників на рослинах. Йдеться про комарів та павуків, які люблять вологе середовище. Відповідно, кількість шкідників може бути більшою.

А ось вечірній полив можна виконувати влітку, коли спекотно. Тоді рослини швидко поглинуть воду і волога не затримуватиметься і не викликатиме гниль.

Нагадаємо, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок.

Раніше повідомлялося, упорядковуємо зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці.

Також, йдіть у магазин вже зараз, а то потім не купите: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів.