Усі, хто хоче, щоб удома були коти, собаки, папуги та разом із ними кімнатні рослини, повинні знати, яку саме зелень вже визнали безпечною для домашніх улюбленців.

Незалежно від того, чи це витівка або цікавість, у собак і котів може виникнути спокуса погризти і з'їсти кімнатні рослини, тому важливо переконатися, що ви вибираєте для свого будинку рослини, безпечні для домашніх улюбленців.

Про це розповів один із українських флористів, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Фіалка. Фото: скрін Ютуб
Фіалка. Фото: скрін Ютуб

Фіалки

Фіалка (сенполія) - одна з найпопулярніших квітучих безпечних кімнатних рослин для свійських тварин. Вони мають попит ще й тому, що цвітуть при недостатньому освітленні і чудово почуваються в умовах, які подобаються людям: помірна температура і середня вологість.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Для фіалки вибирайте спеціальну ґрунтову суміш та використовуйте збалансовані добрива. Майте на увазі, що хоча листя і квіти нетоксичні для домашніх тварин, вибране вами добрива поглинається рослиною і може зашкодити, якщо ваш улюбленець проковтне частину рослини.

Тому якщо ваш кіт чи собака поїдає ваші кімнатні рослини, знайдіть нетоксичне чи натуральне добриво для ваших африканських фіалок.

Грошове дерево, фото: кадр з відео
Грошове дерево, фото: кадр з відео

Грошове дерево

Китайське грошове дерево є безпечним вибором для будинків, де є коти чи собаки. Його відмінною рисою є кругле, м'ясисте листя яскраво-зеленого кольору. В ідеалі, якщо ви розмістите рослину в місці, куди потрапляє яскраве, непряме світло, але може вижити і в умовах помірного або слабкого освітлення. Що ж до поливу, то поливайте рідко, але глибоко. Між поливами ґрунт повинен просохнути.

Дівчина з собачкою, favim.com
Дівчина з собачкою, favim.com

Глоксинія

Глоксінія - це компактна, квітуча кімнатна рослина. Вона чудово виглядає як одиночна рослина на підставці для рослин або центральний елемент обіднього столу. Яке б місце ви не вибрали, пам'ятайте, що ця рослина з низьким рівнем освітлення, і її слід тримати подалі від яскравого прямого світла.

Потребує частого поливу, грунт повинен бути вологим протягом усього періоду росту. Згодом вона скине пелюстки та листя. Якщо ви шукаєте квітучу кімнатну рослину, безпечну для собак та кішок, глоксинія – ідеальний вибір.

Різноманітність кольорів та фактур видів пеперомії утримує їх у короткому списку популярних кімнатних рослин. Вони нетоксичні для котів та собак, чудово виглядають у контейнерах.

Якщо ви любите орхідеї, можете сміливо додавати їх до списку рослин, безпечних для домашніх улюбленців. Багато орхідей цвітуть тижнями взимку, коли дні короткі, і добре почуваються при частковому освітленні.

Нагадаємо, несподівано корисний напій: досвідчені господині поділилися незвичайними побутовими лайфхаками з пивом.

Раніше повідомлялося, що робити, якщо риба виявилася надто солоною: перевірені лайфхаки для порятунку закуски.

Також, блювота, пронос та втрата координації: чому деяким людям заборонено тримати вдома "грошове дерево".