Товстянка, або як його звикли все називати - "грошове дерево", дуже популярна кімнатна рослина. Воно сильно приваблює елементарними вимогами щодо догляду. Товстянка дуже швидко росте, а також багато хто вірить, що воно приносить достаток та удачу.

Існує кілька дуже важливих фактів, про які мають знати його власники, а також ті, хто тільки збирається ним придбати.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться цікавими лайфхаками у соціальних мережах.

Грошове дерево, фото: кадр з відео
Грошове дерево, фото: кадр з відео

Психологічно деякі люди можуть розчаруватися, очікуючи миттєвого фінансового процвітання після придбання товстуни. Це може викликати депресію, оскільки реальність не завжди відповідає забобонним очікуванням.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Важливо також відзначити, що товстунка містить природну отруту, миш'як, у своєму листі. Тому при догляді за рослиною потрібна обережність. Воно має бути недоступним для дітей та домашніх тварин, щоб уникнути можливого отруєння.

Грошове дерево, фото: Pixabay
Грошове дерево, фото: Pixabay

Симптоми отруєння товстункою включають блювання, пронос, біль у животі, втрату апетиту, спрагу, і навіть порушення у свідомості та координації рухів. Якщо у вас або вашого вихованця виникли подібні симптоми, необхідно терміново звернутися до лікаря.

Грошове дерево, скріншот: YouTube
Грошове дерево, скріншот: YouTube

Якщо ви вирішите все ж таки вирощувати товстянку, дотримуйтесь деяких правил:

• Влітку, рослина добре почувається на балконі, але уникайте прямих сонячних променів.

• Навесні та влітку можна підгодовувати рослину добривом для росту, але не робіть це восени та взимку, щоб уникнути його зайвого розтягування та ослаблення.

• Товстянці не потрібний великий горщик через її невелике коріння, але він повинен бути досить важким, щоб запобігти її падінню.

• Ви можете формувати крону рослини за своїм смаком, найчастіше відщипуючи відросле верхнє листя, щоб стимулювати зростання бічних пагонів.

Нагадаємо, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок.

Раніше повідомлялося, упорядковуємо зимовий гардероб: як швидко і просто почистити хутро на куртці.

Також, чай, шкірка і навіть яйця: натуральні продукти, з яких можна зробити чудове добриво.